Täiendatud: Taavi Tahko MTB 60km distantsil kolmas

Taavi TahkosSel aastal siis 29. juuni – traditsiooniliselt juuni kuu viimane nädalavahetus on päev, mil paljud eestist MTB gurmaanid ennast Soome, Nilsiä lähistele Tahkosse kohale ajavad. Kes tuletab meelde, kes läheb proovima – kuidas maitseb ca 2-3km pikkune tõus ja laskumine. Ja kui palju rõõmu võib pakkuda sõidu lõpus suusalifti nägemine, kuna siis tead, et tõus saab kohe läbi ja lõpuni on jäänud vaid laskumine, kus võid ilma mingi probleemita lasta kiiruse 70 ja enamgi km/h peale.

Nissan Thule ProTeamist olid kohal Taavi, Joonas ja Kristjan.

Meile Eestlastele harjumuspäraselt ei sõida maratonil ees ei ATV’d ega tsiklit. Ka liidrid peavad olema valvsad ja jälgima tähistust. Küll aga anti tehniline start kilomeeter hiljem ja ATV eest keeramisel tekkis pundis segadus ja liidrid läksid valele teele. Sellest saadi kohe aru ja järgiti ausamängu kombeid. Kõik eksijad oodati järgi.

Kristjanit vedas alt liigne julgus ja madal rõhk. 1.9 oli vähe ja tuli ettevõtta rehviparandus. Sealt kogunes aga arvestatav kaotus ja nii mõnedki said olulisel lõigul mööda.

Kogu võistluse kokkuvõttes läks sõit aga edukalt ja Eestis sõites ja treenides saab Soome mägedes julgelt hakkama.

Nende tulemused:
3. Taavi Selder 2:31.52,7
26. Joonas Maanurm 2:55.23,8
49. Kristjan Koppel 3:06.36,4

TULEMUSED