Captains log: Star Trek 9.8 Fuji Rakke 1/8/500

26.04.2013 a. hommikul ärakasin peale korraliku väljamagamist värke ja puhanuna. Tundub, et selle põhjus oli eile õhtune jalgade massaaž ja SIS Rego Night jook, mitte Vooremaa värske õhk, mis olid teinud imet sest eilset sõitu jalgades tunda ei olnud. Peale sööki suundusid 6 patsienti Rakkesse, et läbida seal 60 km pikkune Samsung Estonian cup Fuji Rakke maratoni uuenenud rada.

[pureslideshow]http://static2.nagi.ee/i/p/889/38/2223464584c820_l.jpg/1;http://static2.nagi.ee/i/p/889/38/2223464770a4bd_l.jpg/1;http://static2.nagi.ee/i/p/889/38/222346499064d5_l.jpg/1;[/pureslideshow]

Rakke rajameister on maha joonistanud uue ja hea raja alguse. Tuttavaks saanud staadionilt väljakiirendamise ja lautade vahel slaalomi sõitmise asemel keeratakse asfaldile jõudes vasakule, ümber elumajade, ja suundutakse staadioni kõrval olevale, juba tuttavale, pikale tõusule. Edasi tuleb juba tuttav raputav stardipaiga tagune metsaalune ning lõpuks jõuab rada u. 4-ndal km´l oma õige koha peale peale tagasi.

Teine ja suurem muudatus on Emumäele jõudmine. Traditsiooniline ja paljudele tuttav “krt ma ei tulnud siia tõuse jookma”  Emumäe tõus on välja jäetud ja tippu minnakse pikemat ja laugemat singeltracki pidi. Uus ja huvitav lõik on umbes 2 km pikkune ning alla tulek on muutmatul kujul. Raskemaks on muudetud ka rajaosa, kus varem jõuti asfaldi tõusule mis tavaliselt oli mitteametlik jootmispunkt. Selle asemel juhendati meid singeltracki mööda täitsa alla ja asfaldiga  paralleelselt hakkasime üles rühkima. Alguses mööda heinamaad edasi peakõrguste mändide vahel mille all on pehme ja lahtine liiv. Lõpetuseks järsk tõusunukk ja asfaldi jõudes, on tee lõppuni juba tuttav.

KÕIGETÄHTSAMTUELBNÜÜD. Raja lõpp on Rakkele omane, tuldud teed minnakse ka tagasi ent lõpus on lisaks sisse pandud kaks üksteisele järgnevat tõusupurakat mis võivad panna osa sõitjaid mäest üles slaalomit tegema või isegi kõndima. Suurim lohutus on see, et lõpp on sealt 4 km kaugusel. Raja läbisime täies mahus v.a. veetakistuse, mille sügavust me ratastega ja vaid +4 soojakraadise ilmaga mõõta ei soovinud. Tänane enesetunne oli päris ja ning ka keskmine pulss 128 ning raja läbimiseks kulus aega 3.30h.

Minu Trek toimis väga hästi ning õhtul ratast putitama ei pea.